Into the light
Copenhagen Light Festival finder sted i den indre by i København i februar og festivalen viser midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser og fremhæver samtidig de permanente værker i København.
Lyskunst er en meget udtryksfuld kunstart, men den er også stille, hvilket giver plads til meditative oplevelser og fælles fordybelse. Hvis du har været med på en lysfestival før, ved du, hvordan lyset kan fremhæve bybilledet på overraskende måder i vinternætterne ved at oplyse omgivelserne og eksperimentere med farve og bevægelse. Nøje udvalgt lyd kan også bruges til at forbedre oplevelsen.
Copenhagen Light Festival bygger på en blomstrende og kompetent lyskunst- og designscene med stærke traditioner, som skaber plads til vækst og aktiviteter, der får os til at sætte mere pris på vores bymiljø. Festivalen skaber lysoplevelser på et internationalt niveau og samler dem i byområder og på utraditionelle steder, hvor et stort og bredt publikum kan nyde dem.
Ideen bag
At lave billeder som er anerledes og som kombinerer to verdener som ellers ikke ville mødes, er noget som jeg synes er super spændende. Jeg er samtidig også en stor fan af den årlige Lysfestival, hvor især “The Wave” er en af mine personlige favoritter.
Deraf udsprang ideen til denne serie og jeg spurgte derfor Silje – en vanvittig talentfuld og selvlært gymnast – om hun ikke have lyst til at hjælpe med at realisere min ide. Hun var heldigvis klar på udfordringen – og bogstavelig talt sprang totalt uimponeret ud i det.
Resultatet af samarbejdet kan I se nedenfor.
Lysværker
Dichroic Sphere / Jakob Kvist.
Wauww – What An Unusual Wonderful Wave / Mads Vegas.
Slør / Båll&Brand.
Green Beam IV / Bål&Brand.
Pressure / Hans E Madsen og Frederik Dahl Hougs.
Synchronized Symphony / Andrim Veliji.
Client
@siljetumblez / Copenhagen Light Festival
Project Date
25.02.2021